divendres, 11 de gener del 2008

... per comprar piles!

No és que els juguets hagin parat de sobte, ni que necessiti posar piles al comandament de la flamant nova televisió de plasma que els reis m'han portat. És més aviat que necessito una mica d'energia després de quedar completament pla a causa de les festes, els dinars, sopars, berenars, sobretaules i ressopons de les passades setmanes i sobretot veient la costeruda pujada de gener. Des de baix, la rampa cap a febrer se'm fa pràcticament insalvable!
Jo crec que les alcalines no seran prou potents: mireu les piles alcalines que portava l'Obama i de sobte, el que havia de ser un Tsunami Obama va i s'atura per les llàgrimes de la Hillary Clinton:



Ja ho deien els grans: no posis les piles a l'aigua que després no van! I és clar, amb tanta onada, i mar de fons, doncs les bateires s'han acabat oxidant. Si és que si no es fa cas dels avis i mira el què passa!
Ara, que no sé si les piles recarregables acabaran de funcionar. L'exemple el tenim a les properes eleccions a les corts espanyoles, que sembla que siguin “2008- La Revenja” i on s'hagin de pasar pel mateix calvari de desqualificacions, extremismes i mitjes veritats o mentides directament per guanyar les eleccions a qualsevol preu. Hi ha gent que això de recarregar les piles, ho enten com tornar a fer el què prèviament ja s'ha demostrat equivocat.
Però les bateries de liti sembla que tampoc seràn massa la solució. A mi em va dir una font ben informada (que és com ara diem als antics ocellets) que els negociadors catalans amb l'estat venien tots carregats de bateries de liti, plutoni i Iridi, i que ni així van aconseguir cap traspàs de la Renfe ni molt menys les balances fiscals, ni res que se li assemblés. Ja veieu, ni el conillet de duracell podria treure res del govern quan les eleccions estan al cap del carrer.
Doncs res, pensant-ho millor, jo per mirar de remuntar cap a Febrer, crec que passaré de piles i bateries, i compraré la dinamo. Si, bé, he de fer una mica d'exercici,



però diuen els avis, també, i aquesta vegada els faré cas, que l'exercici, al final, fa més bé que mal! O sigui que... a moure mans i peus!
Frase feta: Piles al gener, són fetes malbé!