dilluns, 14 de gener del 2008

I què mengen?

Aquells que mirem el Polònia, que som molts, ens diverteixen molt les paròdies del Rei que protagonitza Toni Albà. Un dels gags mítics és en Josep Cuní cantant de rap, acompanyat de Chávez, el Rei, i Pilar Rahola fent paròdia del cèlebre Prou! d'en Cuní i Porque no te callas! del Rei al president de Veneçuela, i evidentment bolivarià, Hugo Chávez.



Chávez, el real eh? no en Latre, compleix el que diu. Sí potser amb 2 setmanes de retard però va prometre l'alliberament d'hostatges. En canvi, el president del govern de l'estat espanyol, l'encantador de serps José Luís Rodríguez Zapatero, és un hàbil pronunciador de promeses que no s'acompleixen. Suposo que tots recordareu allò de Aprovaré el Estatuto que apruebe el parlamento catalán...



o bé aquella frase, del 29 de desembre, que feia referència al terrorisme d'ETA Dentro de un año vamos estar mejor que ahora...



l'endemà la fastuosa T4 saltava pels aires.



I per més inri, en un acte del Congrés dels diputats va prometre que les Rodalies es traspassarien el dia 1 de gener d'enguany. Doncs no. Ni estatut, ni millor, ni Rodalies.
Com deia Hugo Chávez ha aconseguit que les FARC, Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia, una organització guerrillera d'ideologia comunista de Colòmbia, alliberéssin el passat dijous a la tarda dues polítiques colombianes que mantenien segrestades a la selva. Són Clara Rojas, companya de candidatura de la també segrestada Ingrid Betancourt, i l'exsenadora Consuelo González. Les imatges de l'alliberament em van impactar pel que significaven. A tots els telenotícies s'ha vist com les dues preses polítiques s'acomiaden dels seus segrestadors al mig de la selva i arriben a un aeroport veneçolà on els familiars les esperaven després de sis anys de segrest.
Us imagineu 6 anys aïllats del vostre món? 72 mesos visquent al bell mig de la selva colombiana. 2190 dies (sense comptar els anys de traspàs) donen per molt. Però per alguns, aquestes 52560 hores no són temps suficient per haver provat un tomàquet o una taronja. O com a mínim això és el que es desprèn d'una enquesta feta a uns 2500 escolars barcelonins. El tomàquet és un aliment desconegut per a un 20% d'aquests escolars, tot i que segurament ells mengen entrepans, de pà amb tomàquet, per esmorzar al pati del cole.
Un petit afegitó, Zapatero va prometre retirar les tropes d'Irak i ho va fer. Zapatero també va promoure la llei Matrimonis (i divorcis) de persones del mateix sexe. I també ha fet trobar una fragància nova al PSC tot i que uns i altres ja sabem quina mena d'olor fa.