dijous, 28 de febrer del 2008

Capitals d'Europa: Budapest



La Paris de l'Est o la Perla del Danubi aixi és coneguda la capital hongaresa, la ciutat que hem triat per conèixer.

Capital d'Hongria, d'uns dos milions d'habitants (la sisena capital més gran d'Europa) i qua va ser fundada el 17 de novembre de 1873 per la unió de 3 ciutats, dues al oest del Danubi: Buda i Obuda i un altre a l'est: Pest.


INFORMACIÓ PRÀCTICA

La moneda oficial són els florints hongaresos (1€ = 260 florints)

Podem arribar a Budapest en avió en linia directa desde Barcelona. Clickair ofereix bitllets a partir de 40€.

El transport públic de Budapest és molt extens: metro, autobusos i tramvies us portaràn d'una riba a l'altre del danubi. Destaquem, precisament, el metro el més antic de l'Europa continental.

Informació sobre allotjament al web http://www.budapestinfo.hu


LLOCS D'INTERÈS

Budapest és membre de la Organitzacio de ciutats amb Patrimoni Mundial, així que té nombroses coses a veure
.

Monuments: Les Basiliques de St. Esteve i St. Maties, el Parlament de Budapest, el Castell de la ciutat o un recorregut per la linia 2 del tramvia us permetrà coneixer plaçes i edificis, són algunes propostes.

Balnearis: Budapest és rica en fonts termals i en balnearis. El més conegut és el Balneari Géllert, que conserva les instal.lacions originals del segle XIX.

Museus: el de Belles Arts, el Museu Jueu, el Museu Historic de la Ciutat (al Palau Reial) o el Parc de les Estatues (amb escultures de l'època socialista que van ser retirades del centre de la ciutat i agrupades en aquest parc).

AGENDA CULTURAL

Entre el 14 i el 30 de Març es celebra el Festival de Primavera, amb nombrosos actes programats.

Destaquem l'actuació, el proper dia 23 de Març, de la Hungarian National Gypsy Orchestra al Institut Italià de la Cultura, amb el famós Ferenc Santa Jr. com a primer violinista.



Si us animeu a fer una escapada cap a Budapest, al web http://www.budapestinfo.hu hi trobareu tota la informació que necessiteu.

Bon viatge!