dilluns, 17 de març del 2008

... per fer bunyols

La quaresma és una gran paradoxa.



En teoria hauria de ser quaranta dies de gran penitència, dejuni i reflexió espiritual, preparant-nos per el clímax de la setmana santa. Processons, fuetejos, ni carn ni ous, i tots arribar a dilluns sant ben afamats, ullerosos i celebrant el triomf de la vida sobre la mort.
Però avui en dia la quaresma són bunyols. Bunyols d'aire. Tot fals. Almenys abans els rics podien passar d'aquesta falsedat pagant uns quants diners perquè a ells no se'ls apliquessin les mateixes penitències que a la resta de mortals, però ara ni això. On anirem a parar, tots a passar de tot, a omplir-nos el ganyot i a oblidar-nos dels pecats antics i moderns.



Ja s'hi pot escarrassar el vaticà a predicar els nous pecats de l'època d'internet (de moment navegar per internet encara no és pecat, però tot arribarà) que ara ja no ens esforcem ni en dissimular. Ja pot pujar el pollastre, el pa, el vi i les coses de menjar, que seguriem comprant a mans plenes i seguiran sobrant tones d'aliments, com a la fira d'alimentària. Ja no cal ni fer penitència, ja tneim el festival d'eurovisió que ens redimeix com a persones i demostra que la tele és un gran espectacle mediàtic que s'ha de prendre el menys seriosament possible.
Fins i tot els polítics reconeixen les derrotes (alguns) i alló que deien amb tanta alegria els periodistes que aquí no dimiteix ningú, o tots guanyen, és menys cert que mai. Dimissions a tot arreu, mals rollos entre companys de partit, fuetejos i processons de setmana santa als passadissos del parlament... bé potser si que hi ha qui encara celebra amb tota l'alegria masoquista aquests dies de quaresma... Potser després d'haver-se empatxat de bunyols!!

Es comença pel pinyol
i s'acaba com bunyol!