dimecres, 9 d’abril del 2008

El cinema

Hi ha qui diu que a voltes la realitat supera la ficció o que la ficció beu de la realitat per cercar la inspiració. Ara bé, hi ha dies en que la realitat s'inspira en la ficció. En voleu alguns exemples?
Recordeu una pel·lícula anomenada Sabrina? És una pel·lícula de l'any 1995 on Harrison Ford s'enamora primer de manera falsa per utilitzar Sabrina, protagonitzada per Julia Ormond, en benefici propi i després de veritat. La pel·lícula és un remake de la pel·lícula homònima, de l'any 1954, protagonitzada per unes estrelles de no res: Humphrey Bogart, Audrey Hepburn i William Holden. Hi ha qui diu, que el matrimoni Sarkozy i Bruni és l'arma perfecta de Sarkozy per posar cortines de fum a les polítques polèmiques empreses per en súper-Sarko.
Precisament en súper-Sarko s'ha convertit en un dels primers mandataris occidentals en amenaçar amb un possible boicot als Jocs Olímpics de Pekin a causa de la repressió de l'estat xinès a la seva pròpia regió del Tibet. Un Tibet protagonista de moltes pel·lícules entre d'altres una protagonitzada per Brad Pitt: Seven years in Tibet Precisament en aquesta pel·lícula s'hi retrata com la República Popular de la Xina envaeix el Tibet, i de resultes d'aquesta pel·lícula el règim comunista de la Xina no veu amb bons ulls el pobre Brad Pitt. És més, en Brad Pitt té prohibida l'entrada a territori xinès a causa d'aquesta pel·lícula.
Igual de prohibida tenen l'entrada certs prospectors de la Generalitat en certs camps de la Cerdanya. Uns camps i unes prospeccions per estudiar la viabilitat de portar, puntualment, aigua del Segre cap al sistema del Ter-Llobregat. I és que aquesta sequera tan persistent fa buscar solucions al Govern de la Generalitat. Solucions com els transvassaments emmascarts o les lleis de sequera. Sembla talment aquella pel·lícula ... els Intocables on Elliot Ness, encarnat per Kevin Costner, lluitava, en plena \emph{llei seca}, contra Al Capone, protagonitzat per Robert de Niro.